16 Eylül 2012 Pazar

Lyoness Kazanma Yöntemleri


Lyoness ile Nasıl Kazanmaya Başlarım? Kazanma Yöntemleri Nelerdir? Cevaplarını buradan öğrenebilirsiniz


1) Hemen geri ödeme

Hemen geri ödeme Lyoness'daki ilk kazanç yoludur. Lyoness ile yaptığınız her halışverişin %1 i size hemen geri ödenir. Böylece ilk indiriminizi almış olursunuz. Her alışverişte geri ödeme ile harcamalarınıza bağlı olarak yıllık 150 TL ile 500 TL arası kazanırsınız. Aylık bazda düşünürsek nekadar da az öyle değil mi? Oysa her alışverişte para iadesi aslında Lyoness taki kazanç yollarından ilki ve en küçüğüdür.Lyoness ile kazançlarınızı aylık 5000, 20.000, 50.000 TL ye hatta kariyer yaparak 250.000 TL ye kadar çıkartabilirsiniz üstelik bu sürekli gelirinizi sizden sonraki varislerinize yasal olarak miras bırakabilirsiniz!

Lyoness hemen ödeme

2) Arkadaşlık bonusu

Lyoness referansla üye olunan bir sistemdir. Sisteme sadece bu sistemde olan birisinin tavsiyesi ile dahil olabilirsiniz ve böylece tavsiye veren kişi de sizin sponsorunuz olur. Peki sponsor nedir ne yapar? Sponsor sizi Lyoness ile tanıştıran kişidir. Lyoness'a üye olmak isterseniz size gerekli evrakları sponsorunuz hazırlar. Sponsor Lyoness ile ilgili aklınıza takılan her türlü soruya cevap verir neyi nasıl yapacağınız izah eder. Sizi seminerlere davet eder sizin Lyoness'ı çevrenize anlatmanızda yardımcı olur isterseniz arkadaşlarınıza sunum yapar. Lyoness'a başka bir arkadaşınızı üye yaptığınız anda sizde bir sponsor olursunuz sponsorlar sisteme dahil ettiği her kişinin alışverişlerinden %0,5 oranında pay alır bununla kalmayayıp sisteme dahil ettiği kişilerin dahil ettiği kişilerden de %0,5 pay alır. Yine bir örnekle açıklayalım: Diyelimki 10 kişi sizin tavsiyenizle Lyoness sistemine üye oldu ve bu kişilerin aylık akaryakıt,gıda,giyim kuşam,sağlık harcamaları ortalama 600 TL olsun 10 kişinin aylık toplam harcaması 10 x 600 TL = 6000 TL dir bunun %0,5 i yani 30 TL nakit olarak sizin. Bu 10 kişide sizin gibi 10 kişiyi daha üye yapmış olsun 10 x 10 dan da size bağlı 100 dolaylı kişi oldu demektir bunlarında aylık toplam harcaması 100 x 600 TL = 60.000 TL dir bununda %0,5 i yani 300 TL si nakit olarak sizindir ay sonu ay sonu size 330 TL nakit olarak geldi demektir ve bu size üyeleriniz alışveriş yaptığı sürece her ay gelecektir. Alışverişte her zaman olacağına göre bu size ömür boyu gelecektir!

Lyoness arkadaşlık bonusu



3) Pozisyon hesabı ile kazanç

Pozisyon hesabı ile kazanç Lyoness sistemindeki 2.en büyük kazanç yoludur. Pozisyon hesabı size ait özel bir hesaptır bu hesapta alışverişlerinizden kazandığınız indirimlerin belirli bir yüzdesi biriktirilir. Biriktirilen bu indirimlerin toplamı 110 TL ye ulaşınca sistemde 1 pozisyon oluşmuş olur. Lyoness ile yapılan örnek alışverişlerden yola çıkarak durumu açıklayalım:

Lyoness alışveriş


Lyoness'ın % 15 indirim oranıyla anlaşma yaptığı bir mobilya mağazasından 500 TL turarında bir mobilya alışverişi yaptığınızı düşünelim. Bu 500 TL nin %1 i ilk anlattığımız kazanç yolu olan hemen ödeme ile size geri döner. Direkt Arkadaşlık bonusu için %0,5 i bir üstünüze dolaylı arkadaşlık bonusu için %0,5 i iki üstünüze gider. Geriye kalan %13 ü sizin pozisyon hesabınıza atılır. Şu an pozisyon hesabınızda 65 TL var. Bir başka alışverişe bakalım:

Lyoness alışveriş


Lyoness'ın %12 indirim oranıyla anlaşma yaptığı bir lastikçiden 450 TL tutarında lastik aldığınızı düşünelim %1 i hemen geri ödeme olarak size geri döner %0,5 i direkt arkadaşlık bonusu için üstünüze %0,5 i dolaylı arkadaşlık bonusu için iki üstünüze gider geriye kalan %10 pozisyon hesabınıza atılır. Üstteki alışverişten 65 TL vardı bu alışverişten de 45 TL geldi pozisyon hesabınızda 110 TL birikti ve bir pozisyon oluşmuş oldu.

Lyoness pozisyon


Bir kişi rutin giderleriyle yılda 4 pozisyon oluşturabilir. Lyoness'a 10 tane arkadaşınızı üye yaptığınızı varsayalım bu arkadaşlarınızda rutin harcamalarıyla yılda 4 pozisyon oluşturabilirler eder 40 pozisyon. Her arkadaşınızında 10 kişiyi üye yaptığını varsayalım eder 400 pozisyon onlarında arkadaşları eder 4000 pozisyon ve onlarında arkadaşları derken pozisyon üretimi tamamen sınırsızdır yani sonsuz bir derinliğe sahiptir.

Lyoness yıllık pozisyon


Oluşan pozisyonlarınızı ikili pozisyon ağacı adı verilen bir ağaca yerleştirirsiniz. Alttaki resimler size pozisyon yerleştirmeyi göstermektedir. Ayrıca gerçek dayanışmalı tüketici topluluğunun ne olduğu burada en iyi şekilde açıklanmaktadır. Siz sisteme tavsiyenizle girmiş üyelerden fayda sağladığınız gibi onlarda sizden fayda sağlarlar. Hatta üyelerinizin üyeleri dahi sizden fayda sağlamış olur. Bu sistemde 5 üstünüzdeki 10 üstünüzdeki kişiden bile fayda sağlayabileceğiniz anlamına gelir. Bu bağlamda Lyoness'a güçlü birinin referansıyla girmeniz pozisyon tamamlama sürenizi kısaltacaktır.

Lyoness pozisyonLyoness pozisyonLyoness pozisyon

Ağaca yerleştirdiğiniz pozisyonlarınızın ortasından hayali bir çizgi çekilir bu çizginin üstünde 35 altındada 35 pozisyona ulaşıldığında sistem size 990 TL nakit ödeme yapar.

Lyoness pozisyonLyoness pozisyon
Pozisyon ağacınızı doldurma süreniz size ve sizin tavsiyenizle sisteme girmiş üyelerinizin sayısına ve harcamalarına bağlıdır. Bu süre Avusturya'da 3 saate kadar düşmüştür. Bu sizin aldığınız bir cep telefonunun siz eve gelene kadar parasını çıkarmış olması anlamına gelir. Ağaç üzerindeki pozisyonunuz olan her yer için bu kazanç geçerlidir yani sağ üst köşedeki pozisyonunuz da kendi içinde 35 35 i tamamladığında size 990 TL gelecektir. Pozisyon hesabından kazanç 990 TL ile sınırlıda değildir. Siz her 35 35 i tamamlayıp 990 TL yi alınca bir üst kademeden bir pozisyon size hediye olarak verilir artık bir üst kademeden kazanmaya başlarsınız üstelik alt kademede oluşan pozisyonlarınızda kendi içinde birikmeye devam eder. Kademeleriniz arttıkça kazançlarınızda katlanır. Lyoness'da 5 pozisyon kademesi vardır.

Lyoness kategoriler

4) Sistem provizyonu

Eğer sisteme minumum 4 kişi sizin tavsiyenizle dahil olmuşsa ilk seviyedeki pozisyon birikiminizden oluşan 990 TL lik geri ödemenize ek olarak 290,40 TL daha alırsınız ikinci seviyedeki 1870 TL lik geri ödemenize ek olarak 871,20 TL üçüncü seviyedeki 3520 TL lik geri ödemenize de ek olarak 2904 TL daha alırsınız.

5) İş Ekibi ile Maksimum Kazanç

İş ekibinde olmanın ilk avantajı - Önde olma

Lyoness'ın ülkelerdeki büyüme planı aşağıdaki gibidir.
Lyoness büyüme


Bir ülkede 300 kişilik çekirdek iş ekibi oluştuğunda Lyoness o ülkeye gelerek bir genel müdürlük açar. Bu tarih Türkiye için Eylül 2009 dur. Daha sonra iş ekibini kurmaya başlar bu iş ekibi 29.756 ıncı kişiye ulaştığı gün iş ekibi tamamlanmış olur ve iş ekibine katılım kapatılırak sistem normal üyelik alımına açılır Televizyonda, İnternette, Billboardlarda Lyoness Cash Back Card ın reklamları başlar. Bu aşamadan itibaren Lyoness'a üye olmak isteyen herkes sisteme müşteri statüsünde tamamen ücretsiz bir şekilde üye olurlar. İlk baştada söylediğimiz gibiLyoness referansla üye olunan bir sistemdir. Hiç bir kişi,kurum,kuruluş bu sisteme direkt üye olamaz işte iş ekibinin oluşturulmasının amacıda budur. Bu aşamada müşteri statüsünde üye olmak isteyen herkes mecburen iş ekibi içinden birisinin altına üye olacaktır. İş ekibi olmanın birinci avantajı budur.

İş ekibinde olmanın ikinci avantajı - Blok pozisyonlara sahip olma

Lyoness İş Ekibinde olmak isteyen kişiler normal üyelerden farklı olarak sisteme pozisyon satın alarak girerler. Pozsiyonları bir önceki slayt da anlatmıştık. Pozisyonlar yaptığımız alışverişlerden biriken indirimler ile oluşuyordu 1.Seviyedeki bir pozisyon 110 TL idi 2.Seviyedeki 330 TL 3.Seviyedeki 880 TL idi. Normal üyeler bu pozisyonları alışveriş ile oluştururken iş ekipleri bu pozisyonları önceden blok halinde satın alırlar. Bu sayede pozisyon ağacından kısa sürede yüksek kazanç elde ederler.Sisteme üye statüsünde giren kişiler bireysel alışverişlerinden ötürü düzenli bir pozisyon ağacı oluşturamazlar. Örnekle açıklayalım aylık 1000 TL harcamanız var diyelim bununla ancak 1 pozisyon oluşturursunuz bunu ağaçta ilk başa koydunuz diyelim öbür ay gelecek yine 1 pozisyon oluşturacaksınız bunu hemen ilk oluşturduğunuz pozisyonun altına koyarsanız avantajınız olur ama koyamazsınız çünkü sizi tavsiye eden ve sizin tavsiye ettiğiniz üyelerin pozisyonu yerleşecek ve pozisyonlarınız arası mesafe açılacak buda pozisyon ağacından kazancın uzun sürede geri dönmesine yol açar.
Lyoness provizyon pozisyon hesabı kazancı



Sisteme iş ekibi olarak girenler pozisyon satın alarak girerler bu pozisyonlar ağaca blok halinde yerleştirilir böylece pozisyon ağacından maksimum kazanç elde edilmiş olur
Lyoness iş ekibi pozisyon hesabı kazancı



İş ekibi olarak girebilmek için en az birinci kademeden 3 pozisyon satın almak gereklidir (3/0/0) (3 x 110 TL = 330 TL) Aşağıdaki resimde birinci kademeden 7 ikinci kademeden 3 üçüncü kademeden de 3 pozisyon alıp sisteme (7/3/3) (7x110 + 3x330 + 4x880 = 4.400 TL) giren bir iş ekibi partnerinin pozisyon ağacından elde edeceği minumum kazanç gösterilmektedir.
Lyoness kademeler


İş ekibinde olmanın üçüncü avantajı - Kariyer

Lyoness'da kariyer yapmak Lyoness daki en kazançlı yoldur. 8 Basamaklı bir kariyer gelişimi vardır. Siz iş ekibi olarak başladığınız anda kariyeriniz seviye 1 den başlar ve size üzerinde isminiz yazan bir Lyoness kartviziti verilir. 200 puana ulaşırsanız seviye 2 ye geçersiniz Lyoness size 200 € iş bonusu verir, bir saat hediye eder ve her bir puanınızı 1,625 € ile çarparak size 325 € daha verir. Böyle böyle yükselirsiniz ve siz yükseldikçe hediyeler ve bonuslarda yükselir diyelimki 5 sene sonra toplam 20000 puana ulaştınız ki hiç zor değildir ve seviye 7 ye yükseldiniz bu seviyede Lyoness size 20.000 € iş bonusu verir, Lyoness ulusal gelirlerine sizi ortak eder ve her bir puanınızı 2,875 € ile çarparak size 57.500 € daha verir. En güzeli de bütun bu kariyer gelirlerini aylık olarak alırsınız!
Lyoness kariyer

0 yorum:

Yorum Gönder